Dostupni linkovi

Sindikat policije:Huligani namjeravaju da ruše i pale na paradi


Prema saznanjima policije, na dan održavanja "Parade ponosa" huligani planiraju da u svim prigradskim opštinama Beograda, pa i većim gradovima u Srbiji ruše i pale, rekao je danas predsjednik Nezavisnog policijskog sindikata Momčilo Vidojević.

On je pozvao članove organizacionog odbora "Parade ponosa" da odgode ovogodišnju manifestaciju, jer određene grupe za taj dan pripremaju ne samo napade, već i rušilačke demonstracije pod nazivom "Beograd u plamenu".

Vidojević je na konferenciji za novinare rekao "da MUP trenutno raspolaže adekvatnom opremom za svega 2 300 policajaca, a da je prošle godine istu manifestaciju obezbjeđivalo oko 5 000 pripadnika MUP-a".

"Sve do petka ili čak subote nećemo našim članovima reći niti da izađu niti da ne izađu na `Paradu`. Ukoliko se moje ime nađe na spisku policajaca koji će obezbeđivati `Paradu`, pojaviću se samo ako budem zdrav i ako mi lekar to dozvoli", rekao je Vidojević.

Članovi Nezavisnog policijskog sindikata zatražili su da MUP Srbije saopšti tačnu procjenu situacije 2. oktobra, za kada je skup zakazan.
.
XS
SM
MD
LG