Dostupni linkovi

U sukobima u Jemenu 18 mrtvih, više od 50 ranjenih


U žestokim sukobima snaga bezbjednosti lojalnih predsjedniku Jemena Ali Abdulah Salehu i disidentskih pripadnika plemena poginulo je 18 osoba u sjevernom dijelu prijestonice Sane, saopštila je opozicija.

U sukobu u kvartu Al-Hasaba "poginulo je 18 osoba, a 56 je ranjeno", objavljeno je sinoć na Al-Sahwa.net-u, informativnom vebsajtu glavne islamističke opozicione partije Al-Islah (reforma), na čijem čelu se nalazi uticajni biznismen Hamid al-Ahmar.

Naoružani pripadnici plemena koji su se borili protiv Salehovih snaga bezbjednosti su pristalice disidentskog plemenskog vođe šeika Sadika al-Ahmara, inače Hamidovog brata, prenosi AFP.

Razmjena vatre je pojačana sinoć i eksplozije su se čule u čitavom predgrađu, ispričali su stanovnici i dodali da je granatiranje dolazilo iz zgrade Ministarstva unutrašnjih poslova i kompleksa porodice Ahmar.

U Sani bjesne sukobi već šesti dan zaredom i u njima je ubijeno više od 100 ljudi. U Jemenu osam mjeseci traju protesti, u kojima su učestvovale desetine hiljada ljudi, zahtijevajući ostavku Saleha, koji je na vlasti 33 godine.

Predsjednik Jemena Saleh jučer se iznenada vratio u zemlju iz Saudijske Arabije u kojoj se oporavljao od posljedica neuspjelog atentata u Sani u junu, kada je lakše povrijeđen.
XS
SM
MD
LG