Dostupni linkovi

Knin:Ugašena vatra postoji mogućnost detonacija


Požar u Pađenima kod Knina jutros je ugašen i nema detonacija iz skladišta kasarne "Stara straža" , saopštila je Državna uprava za spašavanje i zaštitu.

Komandant jedinice za podršku hrvatskih Oružanih snaga Mate Ostović, koji se nalazi na terenu, rekao je da još nije potpuno isključena mogućnost eksplozija i upozorio stanovništvo da prijavi moguća pronađena odbačena eksplozivna sredstva.

Požar je buknuo juče oko 15 sati u okolini kasarne, a zatim se proširio. Pripadnici interventnih jedinica iz Šibenika Zadara, Splita i vatrogasci iz Knina dežurali su cijelu noć, a bili su povučeni s mjesta požara zbog opasnosti od eksplozija iz kasarne.

Evakuisano je oko 213 stanovnika u krugu od pet kilometara od kasarne, od kojih je 130 smješteno u kasarnu "General Andrija Matijaš Pauk", a 80 u kasarnu "Kralj Zvonimir", gdje su proveli proteklu noć.

I dalje je u prekidu željeznički i drumski saobraćaj. Nastava u školama danas će, ipak, biti održana.

Evakuisano je stanovništvo sela Pađene, Oćestovo i Žagrović, te zaseoka Zelembabe i Martići.Državna uprava za zaštitu i spašavanje saopštila je da niko nije povrijeđen, te da je požar zahvatio i 1,5 hektara trave i niskog rastinja.
XS
SM
MD
LG