Dostupni linkovi

Biler: Velika mogućnost za nasilje na severu


Situacija na severu Kosova ostaje osetljiva, a mogućnost za nasilje visoka, izjavio je u utorak odlazeći komandant snaga KFOR-a Erhard Biler na konferenciji za novinare.

Biler je naglasio da su zvanični Beograd i predstavnici Srba sa severa strukture koje su, kako je rekao, nelegalne ali ne i kriminogene i imaju veliki interes da se bore protiv organizovanog kriminala na tom delu Kosova.

"Ne vidim nikakvu političku podršku Srbije tim kriminalnim strukturama. Mislim da je upravo suprotno. Srbija i njeni predstavnici, kako sam pomenuo više puta, imaju veliki interes da se bore protiv organizovanog kriminala", rekao je Biler.

Prema njegovim rečima, stanovništvo na severu Kosova je zastrašeno i treba ga prigrliti i objasniti mu da su i oni građani Kosova.

"Trebalo bi da im kažemo da prištinske institucije i međunarodne organizacije žele da dopru do njih i uvere se da razumeju da su i oni građani Kosova. Takođe želimo da im objasnimo da su akcije na severu uperene protiv kriminala a ne protiv njih", rekao je Biler.

Na funkciji će ga zameniti Nemac Erhard Drevs.
XS
SM
MD
LG