Dostupni linkovi

Šutanovac žali zbog presude Perišiću


Ministar odbrane Srbije Dragan Šutanovac izražava veliko željenje zbog presude Haškog suda Momčilu Perišiću, koji je osuđen na 27 godina zatvora."To je izuzetno velika osuda".

Šutanovac da očekuje da će se Perišić žaliti na tu presudu i dodaje da presuda bivšem načelniku generalštaba Vojske Jugoslavije svakako otvara rane.

"Koliko se trudimo da idemo ka pomirenju svaka vrsta ovakvih vesti, koja stiže i koja nas vraća u prošla vremena i podsjeća na ta vremena, stvara određene probleme i loš osjećaj u stomaku", kaže Šutanovac.

Sudsko vijeće Haškog tribunala osudilo je u prvostepenom postupku bivšeg načelnika generalštaba Vojske Jugoslavije Momčila Perišića na 27 godina zatvora za pomaganje i podržavanje zločina počinjenih u Zagrebu i BiH u periodu od 1993. do 1995. godine.

"Izražavam veliko žaljenje. Mislim da je to, ne ulazeći u meritornost optužnice, izuzetno velika osuda. Mislim da je konačno vrijeme da se završi sa svim tim optužnicama i presudama i da se okrenemo budućnosti, a ne da otvaramo stalno stare rane i razgovaramo o prošlosti", rekao je ministar odbrane
.
XS
SM
MD
LG