Dostupni linkovi

Stefanović: Blizu postizanje pune saglasnosti o sporazumu


Šef tima Vlade Srbije za pregovore sa Prištinom Borislav Stefanović rekao je danas da je sa liderima Srba na severu Kosova blizu postizanja pune saglasnosti o sporazumu Vlade sa KFOR-om.

"Na sastanku nije bilo disonantnih tonova. Imam utisak da smo veoma blizu postizanja pune saglasnosti, kao i da su država i građani na istom zadatku", rekao je Stefanović agenciji Beta posle sastanka u Leposaviću.

Stefanović je posle skoro tročasovnog sastanka sa liderima kosovskih Srba rekao da smatra da svi, i građani i država, imaju zadatak da očuvaju jedinstvo i kazao da će Vlada uvek biti na raspolaganju svojim građanima.

Predstavnici Vlade i KFOR-a postigli su dogovor da na graničnim prelazima Brnjak i Jarinje ne bude carinika iz Prištine ni pripadnika specijalnih jedinica ROSU.

Kako je najavljeno, sporazum će važiti do 15. septembra. Predstavnici Srba sa Kosova nisu do sastanka prihvatili sporazum, tvrdeći da je dogovor Beograda i KFOR-a neprecizan i da ne predviđa koja će roba moći da ulazi na Kosovo.
XS
SM
MD
LG