Dostupni linkovi

Azra Jasavić


Diplomirala je na Pravnom fakultetu u Podgorici i već nekoliko godina uspješno vodi advokatsku kancelariju. Ministrica je pravde u Ženskoj vladi Crne Gore.

Ko su zapravo one?

“Ženska Vlada je NGO, osnovana sa ciljem promocije žena i njihove participacije u političkom, socijalnom, ekonomskom i kulturnom životu Crne Gore.”

Osim što sigurno ne oskudjevaju u šarmu i ljepoti, one žele prije svega ukazati na¨brojne žene ekspertkinje i profesionalke koje su sposobne za obavljanje najodgovornijih funkcija¨. Glasači u velikom broju svjetskih država, već dugo ne razmišljaju u kategoriji žena ili muškarac, a političar. Bitno je dobar ili loš lider. I oni koji nisu zainteresirani za ove teme, sigurno znaju ko su Angela Merkel ili Hillary Clinton.

U društvu punom predrasuda, članice Ženske vlade u Podgorici, traže pravo na jednakost, pravo žena da pokažu svoje sposobnosti u vodjenju države. Neko će reći – Sve je to igra! Da, ali ozbiljna. One imaju svoju premijerku, ministrice, program…,imaju što za reći, a znaju i šta bi konkretno trebalo mijenjati. Da li znate i vi?
XS
SM
MD
LG