Dostupni linkovi

Kukan: EU očekuje od Srbije još reformi


Evropski parlamentarci koji su boravili dva dana u Beogradu preporučiće da se pozitivno odgovori na zahtjev Srbije za kandidaturu za članstvo u Evropskoj uniji, izjavio je Eduard Kukan, predsjedavajući Delegacije Evropskog parlamenta za Jugoistočnu Evropu.

Kukan je predvodio delegaciju Evropskog parlamenta koja je sa zvaničnicima u Beogradu razgovarala o reformama u Srbiji na putu ka EU.

Eduard Kukan izjavio je u utorak nakon dvodnevnih razgovora da Evropska unija cijeni napredak u reformama koji je Srbija postigla i da je on očigledan, ali i da je potrebno da učini još napora na putu ka članstvu u evropskoj zajednici.

"U Brisel nosimo poruku koju ćemo prenijeti kolegama, a to je da Srbija čvrsto hoda u pravcu Evrope. Međutim, evropske institucije od Srbije očekuju još reformi i konkretnih rezultata", rekao je Kukan i nave da je riskantno prognozirati datum kada bi Srbija mogla da postane članica Evropske unije.

"Ja ne bih pominjao datume. Da li će to biti 2014. godine, 2016. ili 2020, je mnogo manje bitno od činjenice da Srbija želi da ide tim putem i da bude spremna za članstvo.

Evropski parlamentarci procijenili su da je Srbija napravila značajan napredak u oblasti pravosuđa i borbi protiv organizovanog kriminala.
XS
SM
MD
LG