Dostupni linkovi

Slučaj Kovačević:Prihvaćen sporazum sa Tužilaštvom



Prvi osnovni sud u Beogradu prihvatio je sporazum koji je Miladin Kovačević zaključio sa tužilaštvom, uz nagodbu da prizna kako je Amerikancu Brajanu Štajnhaueru nanio teške tjelesne povrede opasne po život, u zamjenu za kaznu od dvije godine i tri mjeseca zatvora.

Rješenje o prihvatanju sporazuma sud je donio nakon ročišta održanog u ponedjeljak na kojem je utvrdio da su za to ispunjeni zakonski uslovi i da je Kovačević svjesno i dobrovoljno priznao krivično djelo, da nije bio u zabludi, da je svjestan svih posljedica sporazuma, a posebno da se odriče prava na suđenje i prava na žalbu.

Iz suda je saopšteno da će na to rješenje moći da se žali samo oštećeni Amerikanac u roku u od osam dana od prijema rješenja. Pošto rješenje postane pravosnažno, sudija Ivana Ramić će Kovačeviću izreći presudu kojom će ga oglasiti krivim i osuditi ga na kaznu koju je dogovorio sa tužilaštvom - dvije godine i tri mjeseca zatvora.

Kovačević je priznao navode optužnice koja ga je teretila da Štajnhauera je 4. maja 2008. godine u tuči u studentskom klubu u Bostonu oborio na pod, zatim ga više puta udario pesnicama u glavu, a potom ga zajedno sa saučesnicima šutirao u glavu i stomak, od čega je Amerikanac zadobio teške povrede glave, jer mu je naprsla lobanja na više mjesta.
XS
SM
MD
LG