Dostupni linkovi

BiH: Zatražen pritvor za pet policajaca iz Stoca


Tužilac Posebnog odjela za organizirani , privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH uputio je Sudu BiH prijedlog za određivanje pritvora za 18 osoba, osumnjičenih za organizirani kriminal .

Oni su uhapšeni u proteklih 48 sati zbog osnovane sumnje da su se kao pripadnici grupe za organizirani kriminal u toku 2009. i 2010. kontinuirano bavili krijumčarenjem neocarinjene robe, tako što su ilegalno uvozili robu i organizirali njenu distribuciju na prostoru BiH, a potom i na području drugih zemalja.

Medju onima za koje se traži pritvor su i petorica policajaca Policijske uprave Stolac.

Oni su ostvarivali direktne kontakte s krijumčarima, a potom organizirali i provodili nesmetan prolazak robe tako što su vozače koji su transportirali krijumčarene cigarete upućivali na pripremljene patrole u kojima su se nalazili ostali policijski službenici, pripadnici grupe za organizirani kriminal ili na puteve na kojima uopće nema postavljenih patrola.

Odredjivanje pritvora tužilac je zatražio zbog opasnosti od bijega i utjecaja ne svjedoke ili suučesnike, kao i I mogućeg ponavljanja djela koje im se stavlja na teret.
XS
SM
MD
LG