Dostupni linkovi

Josipović : Ponovni dolazak Sorosa nije loš znak


Predsjednik Hrvatske Ivo Josipović razgovarao je u New Yorku s milijarderom Georgom Sorosom o stanju u Hrvatskoj i regiji, kao i o planiranoj obnovi djelovanja Sorosove fondacije Otvoreno društvo u Hrvatskoj, prenose danas hrvatski mediji.

Upitan znači li povratak Otvorenog društva slabost demokracije u Hrvatskoj i nerazvijenosti civilnog društva, hrvatski predsjednik je rekao da to "nije nužno loš znak".

"Svi znamo da Hrvatska ima probleme i da treba pomoći nevladin sektor. Razvoj nevladinog sektora doprinosi demokracji u razvijenim društvima i jača kapacitete vlasti, jer vlast koja komunicira s civilnim društvom može donjeti bolje odluke", istaknuo je Josipović.

On je prije sastanka novinarima rekao da bi obnovljena aktivnost Otvorenog društva u Hrvatskoj mogla biti usmjerena na "integraciju povratnika, razvoj civilnog društva i transparentnost rada državnih tijela".

Josipović, koji sudjeluje na zasjedanju Glavne skupštine UN, danas bi trebao održati predavanje na sveučilištu Columbija gdje odnedavno kao profesor radi i bivši hrvatski premijer Ivo Sanader.
XS
SM
MD
LG