Dostupni linkovi

Dačić: Srbija će poduzeti sve da uhapsi Mladića i Hadžića


Srbija će preduzeti sve mere radi završetka saradnje s Haškim tribunalnom i sprovesti sve primedbe koje se odnose na tu saradnju, izjavio je danas u Beogradu ministar unutrašnjih poslova i potpredsednik vlade Ivica Dačić.

Dačić je to rekao na pitanje novinara o jučerašnjoj izjavi glavnog tužioca Haškog tribunala Serža Bramerca da "nije zadovoljan" saradnjom Srbije i da vlasti u Beogradu "moraju učiniti više" u pronalaženju i hapšenju Mladića i Hadžića.

"Srbija će, kao što se zna, maksimalno preduzimati sve mere koje bi trebalo da pokažu našu punu saradnju s Haškim tribunalnom", rekao je Dačić napominjući da nije upoznat s "tonom" Bramercove izjave.

Ministar je rekao da "puna saradnja" za neke zemlje i pojedince znači samo hapšenje, ali i dodao da je u proteklih nekoliko meseci od prošlog izveštaja Bramerca, "došlo do značajnih iskoraka kad je reč o nekim dokaznim materijalima koji su u međuvremenu pronađeni".

"U svakom slučaju mislim da su se svi oni koji su boravili u Srbiji uverili da je Srbija primenila čak i savete i iskustva onih koji su u te svrhe u Srbiju i dolazili, tako da, ako ima nekih primedbi, mislim da će nadležni organi koji se time bave, primedbe uvažiti i razmotriti i sigurno će ih primenjivati", rekao je Dačić.
XS
SM
MD
LG