Dostupni linkovi

Hrvatska: veliki broj kuća i dalje pod vodomStanje na poplavljenim područjima u Hrvatskoj nije mnogo bolje nego što je bilo juče, jer je još veliki broj kuća i imanja pod vodom, ali se stanje ipak smiruje, a poplavljene rijeke više ne nadiru, javljaju hrvatski mediji.

Najteže stanje je i dalje u okolini Velike Gorice, gdje je šest sela potpuno pod vodom. Potpuno su poplavljena sela Bukevje, koje je odsječeno i okruženo vodom, te Lekneno, Bukevski Strmec, Bukevski Sop i Zablatje, ali i dio Obeda, Šćitarjeva, kao i dijelovi Čičke poljane i Brenja šćitarjevskog.

Sava je na nekoliko mjesta probila nasipe, a stanovništvo uz pomoć vojske i vatrogasaca zečjim nasipima pokušava zaustaviti prodiranje vode u dijelove koji još nisu poplavljeni. Nasipi su probijeni kod sela Zablatje i Bukevski Strmec, a voda se tokom noći približila i selu Ribnica.

Voda ugrožava i dijelove Sisačko-moslavačke županije, zbog čega su službenici Hrvatskih voda sinoć na nekoliko mjesta kod sela Palanjek namjerno probili savski nasip kako bi smanjili pritisak i dio vode odlili u Lonjsko polje.
XS
SM
MD
LG