Dostupni linkovi

BiH i Hrvatska potpisale sporazum o policijskoj saradnji



Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine, Sadik Ahmetović i ministar unutrašnjih poslova Hrvatske Tomislav Karamarko potpisali su u Sarajevu Sporazum o policijskoj saradnji.

Tim dokumentom otvara se mogućnost za ostvarivanje još intenzivnije saradnje policijskih agencija dve zemlje, ocijenili su ministri.

Karamarko je reako da se tim sporazumom omogućava bezbjednosnim institucijama i policijskim agencijama "da budu korak ispred kriminalaca i kriminalnih grupa na unutrašnjem, regionalnom i globalnom planu".

Hrvatska je nedavno potpisala sličan sporazum sa Srbijom, a u toku je realizacija inicijative za uspostavljanje regionalnog centra za borbu protiv organizovanog kriminala, rekao je Karamarko.

On je pozvao zemlje iz regiona da se pridruže toj inicijativi i istakao da je jačanje regionalne bezbjednosti zahtjev i Evropske unije.

Ahmetović i Karamarko zaključili su da je i sporazum o pograničnom saobraćaju i saradnji potrebno uskladiti s evropskim pravnim nasleđem, kako bi se olakšalo kretanje stanovnika s obje strane granice.
XS
SM
MD
LG