Dostupni linkovi

Radmanović ne prisustvuje sjednici Predsjedništva BIH



Član Predsjedništva Bosne i Hercegovive iz Republike Srpske Nebojša Radmanović ne prisustvuje današnjoj vanrednoj sjednici Predsjedništva na kojoj se razmatraju izjave predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH Nikole Špirića, kojima se zagovara secesija jednog dijela BiH.

Na vanrednoj sjednici prisutni su predsjedavajući Predsjedništva BiH Haris Silajdžić i hrvatski član Predsjedništva Željko Komšić, a nakon sjednice će, najvjerovatnije biti izdato saopštenje.

Vanrednu sjednicu zakazao je predsjedavajući Predsjedništva BiH Haris Silajdžić.

Srpski član Predsjedništva Nebojša Radmanović rekao je ranije da je potpuno neosnovano održavanje vanredne sjednice Predsjedništva sa ovim dnevnim redom, kao i da njeno sazivanje predstavlja pokušaj zloupotrebe ove institucije.

On je ocijenio da je Špirićev rad u toku aktuelnog mandata bio na visokom nivou, u potpunosti u skladu sa Dejtonskim mirovnim sporazumom i interesima oba entiteta i BiH.

Špirić je ranije rekao da, ako su Albanci 150 godina sanjali san o nezavisnom Kosovu i na pragu su dobiti i službenu potvrdu, i Srbi u Republici Srpskoj imaju pravo na isto.

Prije dva dana Špirić je izjavio da Republiku Srpsku iz BiH može da otjera samo Sarajevo. "Stepen mržnje koji dolazi iz Sarajeva prema RS obezbijediće joj drugi status. RS tu ne treba da radi ništa", rekao je Špirić.

Premijer RS Milorad Dodik izjavio je da je Špirić čovjek sa potpunim integritetom i da ima punu podršku Saveza nezvisnih socijaldemokrata (SNSD-a).
XS
SM
MD
LG