Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Džouns: Preispitaćemo odluku o odustajanju od spaljivanja Kur’anaSveštenik sa Floride Teri Džouns, vođa jedne male američke vjerske grupe, zaprijetio je danas da će "preispitati" odluku da odustane od najavljenog spaljivanja Kur’ana.

Ta evangelistička grupa iz Gejnsvila na Floridi najavila je ranije da želi da organizuje "međunarodni dan spaljivanja Kur’ana" u znak sjećanja na žrtve napada 11. septembra 2001. godine, da bi, kako je rekao Džouns, "poslali jasnu poruku radikalnim muslimanima".

"Možda ćemo biti primorani da preispitamo naš stav", izjavio je Džouns nekoliko sati pošto je rekao da odustaje od spaljivanja Kur’ana, jer je dobio obećanje da će džamija planirana na mjestu nekadašnjih kula bliznakinja u Njujorku biti negdje drugde izgrađena.

Džouns je sinoć rekao da je od imama Orlanda koji kao posrednik zastupa imama Fejsala Abdula Raufa, inicijatora izgradnje džamije na Menhetnu, dobio obećanje da će projekat biti realizovan na nekoj drugoj lokaciji.

Inicijatori izgradnje džamije demantovali su, međutim, dogovor sa sveštenikom, a imam Rauf je odbio bilo kakvu "trgovinu" sa Džounsom.

Predsjednik SAD Barak Obama osudio je tu najavu koju su već kritikovali i EU i Vatikan.
XS
SM
MD
LG