Dostupni linkovi

Merkel se pridružila osudi najave spaljivanja KuranaNjemačka kancelarka Angela Merkel pridružila se onima koji su osudili najavu jedne hrišćanske crkve sa Floride da će održati dan spaljivanja Kurana.

Uprkos sve brojnijim osudama, sveštenik sa Floride ponovio je da je odlučan da obilježi godišnjicu terorističkih napada na SAD spaljivanjem kopija Kurana.

"To je čin elementarnog nepoštovanja, degutantan i jednostavno odvratan", saopštila je njemačka kancelarka Angela Merkel. Ona se tako pridružila oštrim osudama koje stižu iz cijelog svijeta.

„I Evropa je takođe, mjesto gde je sloboda vjere i religije od velike važnosti. Kada fundamentalni evangelistički sveštenik u Americi želi da spali Kuran 11. septembra, mislim da je to u najkraćem, jednostavno nepoštovanje, to je odvratno i pogrešno“, kazala je Merkelova.

Američka državna sekretarka Hilari Klinton napominje da Sjedinjene Američke Države imaju oko 310 miliona stanovnika i da je žalosno što sveštenik sa Floride, sa crkvom koja nema više od 50 članova, može da napravi ovaj nečuven i sraman plan i privuče svjetsku pažnju.
XS
SM
MD
LG