Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Igmanska inicijativa kod Štefana Filea


Komesar za proširenje Evropske unije Štefan File primiće 10. septembra u Briselu delegaciju Igmanske inicijative, koalicije nevladinih organizacija koja se zalaže za normalizaciju odnosa u regionu.

Tema sastanka biće podrška EU budućim naporima Igmanske inicijative za dalje unapređenje regionalne saradnje zemalja Dejtonskog sporazuma, kao jednog od preduslova za njihovo priključenje Uniji, navodi se u saopštenju za javnost Igmanske inicijative.

Dodaje se da će delegacija sa Fileom razgovarati i o mogućnosti formiranja fonda kojim bi se podržavali projekti članica Igmanske inicijative koji su usmereni u tom pravcu.

U delegaciji Igmanske inicijative biće kopredsednik za Srbiju Aleksandar Popov, kopredsednik za BiH Vehid Šehić i predsednik Saveta Igmanske inicijative Živorad Kovačević.

Sastanak delegacije Igmanske inicijative sa komesarom Fileom zakazan je nakon svečane sesije Igmanske inicijative povodom 10 godina njenog postojanja, održane 29. maja u Sarajevu, kojoj su prisustvovali i predsednici Srbije, Hrvatske, BiH i Crne Gore.
XS
SM
MD
LG