Dostupni linkovi

Dačić potvrdio da je raspisana potjernica za Bojovićem


Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić potvrdio je danas da je policija raspisala potragu i potjernicu za Lukom Bojovićem, osumnjičenim za organizovanje više ubistava.

Dačić je rekao novinarima da se, prema policijskim informacijama, Bojović ne nalazi u zemlji i da je njegovo hapšenje "pitanje saradnje sa policijama drugih država".

On je istakao da je Bojović imao vremena da promijeni mjesto boravka, jer se o njegovoj umiješanosti u ubistva govorilo unazad nekoliko mjeseci, odnosno od predaje člana "zemunskog klana" Miloša Simovića i izjava Sretka Kalinića.

Tužilaštvo za organizovani kriminal podnijelo je zahtjev za provođenje istrage protiv Bojovića zbog sumnje da je organizovao više ubistava. Bojović se sumnjiči za likvidaciju Branka Jeftovića Jorge, 2004. godine, pokušaj ubistva Andrije Draškovića i Zorana Nedovića Šoka, kada su poginuli njihovi tjelohranitelji Dejan Živančević i Milutin Jovičić.

Bojovića je u vezu sa ovim ubistvima, ali i drugim krivičnim djelima, doveo pripadnik "zamunskog klana" Sretko Kalinić, koji je nedavno, poslije višegodišnjeg bjekstva, iz Hrvatske izručen Srbiji.
XS
SM
MD
LG