Dostupni linkovi

Radovan Karadžić: Srbija me nije izdala



Radovan Karadžić dao je intervju za TV kanal Rusija još u aprilu ove godine, no tek sada kanal je dobio dozvolu od Haškog suda za njegovo emitovanje. Dijelovi intervjua preuzeti su sa internet stranice standard.rs, a prenosi ih Press.

"Ne osećam se izdanim od Srbije, jer mi oni nikad nisu obećali da će me uhapsiti. Ne znam s kojim stvarima su se morali suočiti jer ja nisam na njihovom mjestu. Ukoliko je država imala valjan razlog i ukoliko je moje hapšenje pomoglo Srbiji i Republici Srpskoj, ja neću zamjeriti. Bojim se da nisu dobili ništa od mene, tako da mi se čini da sam bio potraćen s pozicije interesa Srbije. U svakom slučaju, nisam protiv toga da se suočim sa svojom sudbinom, sve je to borba za moj narod", odgovorio je Karadžić na pitanje osjeća li se izdanim od zemlje za koju se borio.

Haški optuženik ne misli da je Srbija zauvijek izgubila Kosovo. "Židovi su se vratili u Jeruzalem nakon što su se molili dvije hiljade godina. A Kosovo je srpski Jeruzalem", slikovito je prikazao.

Konstatirao je i kako zapad Srbiju percipira kao potencijalnog ruskog saveznika.

Zaključio je i kako bi se Srbija odmah trebala pridružiti Europi, ali ne i NATO-u. "NATO koristi Rusiji da plaši Europu i uzima europski novac. Ali i Rusija je dio Europe - jedna drugu trebaju u miru. Bili bi puno bolje kada bi se cijeli svijet pridružio NATO-u, i zvali bi ga vojska UN-a. Ili da ga se riješe", ustvrdio je.
XS
SM
MD
LG