Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Hejg demantovao da je homoseksualacBritanski ministar spoljnih poslova Vilijam Hejg (William Hague) demantovao je u saopštenju glasine da je homoseksualac i da je bio u nedoličnoj vezi sa mladim saradnikom, naprasno unapređenim u savetnika, koji je u međuvremenu podneo ostavku.

"On je zaista veoma kvalifikovan za taj posao. Bilo kakva sugestija da je njegovo imenovanje rezultat nedoličnog odnosa među nama je potpuna neistina, a netačna je i bilo kakva sugestija da sam ikada bio u vezi sa nekim muškarcem", saopštio je Hejg (49).

Hejg je priznao da je sa ovim saradnikom u više navrata tokom predizborne kampanje delio hotelsku sobu, a kao razlog naveo je štednju.

Britanski ministar spoljnih poslova porekao je da ima bilo kakve probleme u braku i obelodanio da on i supruga već godinama bezuspešno pokušavaju da postanu roditelji.

Britanska štampa navodi da su premijer Dejvid Kameron i vrh Konzervativne stranke, iritirani celom aferom, tražili od Hejga da objavi ovo, kako se ocenjuje, krajnje neobicno saopštenje.
XS
SM
MD
LG