Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Priština: Pretraga lokacije Belaćevac će potrajati


Pretraga lokaliteta Belaćevac, koja je počela danas, može da potraje i mesecima jer bi se posmrtni ostaci, prema informacijama koje nadležni imaju, mogli nalaziti na dubini od 30 metara, izjavio je direktor Odeljenja za sudsku medicinu kosovskog ministarstva pravde Arsim Grdžaliju

"Imamo informacije da su na lokaciji rudnika površinskog kopa zakopana tela Srba i to na dubini od 30 metara. Kao profesinoalci, proverom moramo da potvrdimo tu informaciju", kazao je agnciji Beta Gradžaliju koji se nalazi na tom lokalitetu kod Obilića gde se, kako se sumnja, nalaze posmrtni ostaci 26 Srba, među kojima i devet rudara kidnapovanih 1998. godine

Prema njegovim rečima, vreme pretraživanja će potrajati, jer je to lokacija iz koje je vađen ugalj, što znači da teren nije stabilan.

Predsednik Komisije Vlade Srbije za nestale i rukovodilac beogradske radne grupe Veljko Odalović ocenio je u izjavi za agenciju Beta da početak radova na lokaciji Belaćevac dokazuje da postoji spremnost i Euleksa i Prištine da se jedna, kako je naveo, ovako značajna lokacija proveri.

Odalović je rekao da veruje da će radna grupa nastaviti da radi tako i po ostalim zahtevima i beogradske i prištinske strane.

"Što se tiče naše delegacije, spremni smo da postupimo po svakom zahtevu Prištine, kada je u pitanju provera bilo koje lokacije, da postupimo na identičan način i izvršimo sve provere, kao što smo i do sada radili", rekao je Odalović agenciji Beta.

Odalović je naveo da će u tom cilju biti nastavljena provera i lokacije Rudnice kod Raške.
XS
SM
MD
LG