Dostupni linkovi

Ambasadori SAD pri NATO i EU u Beogradu



Američki ambasadori pri NATO I Evropskoj uniji razgovarali su danas u Beogradu sa savetnikom predsednika Srbije za spoljnu politiku Jovanom Ratkovićem, ministrom odbrane Draganom Šutanovcem i političkim direktorom Ministarstva spoljnih poslova Borkom Stefanovićem, saopštila je ambasada SAD.

Poseta ambasadora SAD pri NATO-u i Evropskoj uniji Ive Daldera i Vilijama Kenarda "potvrđuje snažnu podršku SAD aspiracijama Srbije u njenim evropskim integracijama, kao i njenim naporima za unapređenje regionalne saradnje i dobrosusedskih odnosa", navodi se u saopštenju.

"Ova poseta je takodje bila i mogućnost da se razgovara o nastavku sadržajnog odnosa Srbije sa NATO-om, uključujuči i načine kojima bi se u potpunosti iskoristilo članstvo u Partnerstvu za mir", ističe ambasada SAD.

U saopštenju je pozdravljen "nastavak saradnje u oblastima kao što su reforma odbrane, sprečavanje širenja naoružanja, suzbijanje opasnosti od nagaznih mina i uskladištene municije, spremnosti za reagovanje u slučajevima katastrofa i naučnom istraživanju".
XS
SM
MD
LG