Dostupni linkovi

Homen: Usvojen tekst sporazuma o izručenju sa Crnom Gorom


Vlada Srbije usvojila je tekst sporazuma o izručenju sa Crnom Gorom koji predviđa mogućnost ekstradicije okrivljenih za najteža i krivična dela za koja je zaprećena kazna iznad tri godine zatvora, izjavio je državni sekretar Ministarstva pravde Slobodan Homen.

"Za razliku od Sporazuma sa Hrvatskom koji u ovoj prvoj fazi podrazumeva samo izručenje za najteže oblike krivičnih dela, pre svega organizovanog kriminala i korupcije, sa Crnom Gorom smo razgovarali i predložili opšti sporazum koji bi se odnosio na sva krivična dela gde je zaprećena kazna iznad tri godine zatvora", rekao je Homen agenciji Beta.

On je precizirao da bi i organizovani kriminal, korupcija, ratni zločini, ali i druga krivična dela bila predmet sporazuma sa Crnom Gorom.

Deo tog sporazuma, kako je dodao Homen, predviđa i da zatvorenici mogu da služe zatvorske kazne u jednoj ili drugoj zemlji.

Državni sekretar je izrazio zadovoljstvo što je Ministarstvo pravde Crne Gore pripremilo svoj tekst sporazuma uz očekivanje da će ga uskoro usvojiti i crnogorska vlada.
XS
SM
MD
LG