Dostupni linkovi

Zanijer u Beogradu o neophodnosti dijaloga sa Prištinom


Šef UNMIK-a Lamberto Zanijer ukazao je danas u Beogradu u razgovoru predsednikom Srbije Borisom Tadićem i predstavnicima Vlade Srbije na neophodnosti direktnih razgovora Beograda i Prištine.

"(Zanijer) je u izlaganju naglasio potrebu direktnog dijaloga Begrada i Prišitne kako bi se rešila otvorena pitanja od zajedničkog interesa", navodi se u saopštenju koje je agenciji Beta dostavio šef informativne službe UNMIK-a Olivije Salgado.

Zanijer je razgovarao sa predsednikom Tadićem, zamenikom predsednika Vlade Ivicom Dačićem, ministrom za Kosovo i Metohiju Goranom Bogdanovićem, državnim sekretarom Oliverom Ivanovićem, kao i sa stranim zvaničnicima u Beogradu.

Zanijer je rekao da su UN spremne da podrže razgovore, ali da vodeću ulogu u organizovanju dijaloga treba da ima EU s obzirom na evropsku perspektivu celog regiona.

Šef UNMIK-a je - kako je navedeno srpskim zvaničnicima - ukazao i na zabrinutost generalnog sekretara UN zbog stanja na severu Kosova, ukazavši da će upravo direktan dijalog i konsultacije imati veliki značaj za rešavanje vitalnih pitanja u tom regionu.
XS
SM
MD
LG