Dostupni linkovi

Incidenti u Imigracionom centru u BiH


Grupa imigranata izazvala je u Imigracionom centru u Istočnom Sarajevu incident u kojem su povredili tri službenika i pričinili materijalnu štetu, saopštila je danas Služba za poslove sa strancima BiH, prenosi Beta.

Prema navodima službe, incident se desio sinoć oko 20 časova kada je državljanin Palestine Ahmed Maji "na silu pokušao izaći iz muškog odeljenja, u čemu je sprečen uz objašnjenje da će izaći napolje zajedno s ostalim korisnicima Centra".

U tom momentu korisnik Centra Zejad Al Gertani, državljanin Iraka, pritrčao je stolu gde se nalazila kaseta s lekovima koju je bacio na pod i pokušao da prevrne sto, u čemu su ga sprečili službenici obezbeđenja.

Al Gertani ih je potom gađao stolicom, dok je alžirski državljanin Gaci Nurudin iščupao iz zida telefonsku govornicu i njom gađao jednog službenika obezbeđenja, koji je uspeo da izbegne ovaj udarac.

Gacija su bezbednosni organi BiH proglasili pretnjom po nacionalnu bezbednost BiH jer je bio povezivan s terorističkim napadom u Bugojnu. Kada je vođa smene izdao naređenje da se svi korisnici Centra upute u svoje sobe, grupa je na poziv Al Gertanija stolicama napala službenike obezbeđenja.
XS
SM
MD
LG