Dostupni linkovi

Kosor u Mostaru na skupu HDZ-a BiH


Predsjednica Vlade RH i HDZ-a Jadranka Kosor podržala je u srijedu dopredsjednicu HDZ-a BiH Borjanu Krišto koja je kandidat ove stranke za hrvatskog člana BiH Predsjedništva na predstojećim izborima u toj zemlji pozivajući 'sestrinsku stranku' u BiH na središnjoj proslavi obilježavanja 20. godina od utemeljenja ove stranke da radi na okupljanju hrvatskih političkih predstavnika u BiH.

Kosor se u srijedu u zgradi središnjice susrela s predsjednikom HDZ-a BiH Draganom Čovićem te sudjelovala na obilježavanju 20. obljetnice ove stranke. Izrazila je očekivanje da će nakon 20 godina rada HDZ BiH ostati "stožerna politička stranke koja okuplja hrvatski narod u Bosni i Hercegovini".

"Želim da ususret izborima budete ta snaga koja će okupljati, koja će povezivati oko ideje zajedništva. Vi to sigurno možete", rekla je Kosor na skupu pred oko 2.000 simpatizera i članova HDZ-a BiH. Dodala je da će Hrvatska Vlada nastaviti pomagati Hrvate u BiH. Kosor je podržala i prvu ženu političarku iz redova HDZ-a BiH Borjanu Krišto koja se kandidira za člana BiH Predsjedništva.
XS
SM
MD
LG