Dostupni linkovi

Ambasada SAD: Izveštaj tačan odraz stanja u BiHAmbasada SAD u BiH saopštila je da nedavno objavljeni godišnji izveštaj Stejt dipartmenta predstavlja tačan odraz stanja u BiH tokom protekle godine, te da njegova "politizacija ne donosi nikakvu korist".

Iz Ambasade SAD navode da su u ovoj godini bili ohrabreni primerima uspešne saradnje sa zvaničnicima zaduženim za sprovođenje zakona na nivou države, entiteta, Brčko distrikta i kantona.

"Međutim, uzimajući u obzir kompleksnost stalne borbe protiv terorizma i kriminalnih aktivnosti, SAD su i dalje zabrinute zbog činjenice da nivo saradnje među relevantnim institucijama još nije dostigao puni potencijal. U isto vreme, kako bi se osigurala maksimalna efikasnost u borbi protiv terorizma, `pokušaji da se potkopa rad institucija na državnom nivou moraju prestati`", navodi se u saopštenju.

U godišnjem izveštaju američkog Stejt dipartmenta navodi se da su "napori zvaničnika Republike Srpske (RS) na potkopavanju državnih institucija" usporili nastojanja da se poboljšaju operativni kapaciteti BiH u borbi protiv terorizma i finansiranja terorizma.

Predsednik Republike Srpske (RS) Rajko Kuzmanović poručio je da RS neće prihvatiti nikakve zahteve za novu reformu policijskih stuktura u BiH, bez obzira na izveštaj američkog Stejt departmenta o stanju bezbednosti i borbi protiv terorizma u Bosni i Hercegovini.
XS
SM
MD
LG