Dostupni linkovi

Malović: Ugovor o izručenju sa Crnom Gorom u narednih mjesec dana


Ministarka pravde Srbije Snežana Malović izrazila je večeras očekivanje da će u narednih mjesec dana Srbija i sa Crnom Gorom potpisati Ugovor o izručenju optuženih, kao što je to ranije učinjeno sa Hrvatskom.

"U ovom trenutku Ministarstvo pravde prikuplja potrebna mišljenja da bi taj akt uputilo Vladi. Na prvoj narednoj sednici Vlade biće predloženo potpisivanje ugovora sa Crnom Gorom i ja sam duboko uverena da će to biti prihvaćeno i da ćemo u narednih mesec dana imati takav ugovor i sa Crnom Gorom", rekla je ministarka za Radio - televiziju Srbije.

Govoreći o podizanju nove optužnice protiv pripadnika grupe Darka Šarića zbog pranja novca, Malovićeva je rekla da je to potvrda da su državni organi spremni da se uhvate u koštac sa tim problemom i da istraže tokove prljavog novca stečenog trgovinom droge, koji je korišćen u privatizaciji, kako bi ga vratili građanima.

Prema njenoj ocjeni, u tom poslu je potrebno ostvariti bolju koordinaciju između Agencije za privatizaciju i Uprave za sprečavanje pranja novca.
XS
SM
MD
LG