Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Spasioci u Kašmiru tragaju za 400 nestalih u poplavama


Spasilačke službe u indijskom Kašmiru i danas tragaju za oko 400 osoba nestalih u poplavama koje su poslije jake kiše zahvatile tu oblast. Vlasti su danas saopštile da se broj žrtava popeo na 132, dok je oko 500 osoba povrijeđeno.

Hiljade vojnika, policajaca i drugih raščišćavaju puteve da bi stigli do odsječenih sela u oblasti Ladak, koju je prije dva dana zahvatilo jako nevrijeme. U toj atraktivnoj planinskoj oblasti je blokirano oko 2.000 stranih turista, a vlasti danas organizuju vanredne letove kako bi ih prebacile u Nju Delhi.

Povrijeđeni su smješteni u vojnu bolnicu i nekoliko poljskih bolnica u okolini Leha, grada koji je najviše stradao u olujnom nevremenu. Zvaničnici su naveli da je među nestalima i 28 vojnika.

Spasioci pokušavaju da dođu i do 5.000 ljudi u selima u okolini Leha, a njihove napore ometa debeo sloj blata na putevima koji ponegdje dostiže i 4,5 metra.

Nevrijeme je prethodno pogodilo i susjedni Pakistan, gdje je oko 1.500 osoba izgubilo živote u najvećim poplavama u istoriji te zemlje, a milioni su pobjegli iz kuća.
XS
SM
MD
LG