Dostupni linkovi

Požari u Rusiji ne prete atomskom oružju


Požari koji i dalje haraju Rusijom ne predstavljaju opasnost za nuklerane objekte ruske vojske, rekao je danas portparol ruskog Ministarstva odbrane Vadim Kovalj.

Kovalj je rekao da rešenja koja postoje u konstrukciji nuklearne municije, raketa i drugih elemenata raketnih kompleksa osiguravaju njihovu bezbednost i u slučaju požara, udara munje i kratkog spoja.

Ruske vojne snage su iz preventivnih razloga evakuisale skladište municije iz regiona Moskve zbog širenja velikih šumskih požara prouzrokovanih višenedeljnim nezapamćenim vrućinama.

Rusko Ministarstvo za vanredne situacije saopštilo je danas da se broj požara, izazvanih dugotrajnim vrućinama i sušom, smanjuje i da ih je trenutno 831 na površini od 179.500 hektara.

Moskva je danas ponovo obavijena gustim dimom i smogom, a po saopštenju nadležnih vlasti, količina štetnih materija u vazduhu četiri puta je veća od dozvoljene.

Vidljivost je smanjena na 50 metara, zbog čega su na ulicama nastale saobraćajne gužve.

Smog od podmoskovskih požara uticao je na rad aerodroma Domodedovo I Vnukovo tako da su bili prinuđeni da otkažu sletanje više od 40 i poletanje više od 20 aviona.
XS
SM
MD
LG