Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Priština: Savet bezbednosti u senci odluke MSP


Priština: Savet bezbednosti u senci odluke MSP

U Prištini smatraju da je sednica Saveta bezbednosti bila u senci mišljenja Međunarodnog suda pravde, kako za one koji su ojačali svoje uverenje u tom pravcu, tako i za one koji su drugačije razmišljali.

Zamenik premijera Kosova Hajredin Kuqi izjavio je da je mišljenje MSP sada već prisutno na stolovima Saveta bezbednosti, ali i u stavovima zemalja koje su članice Saveta bezbednosti.

“Uveren sam da smo imali podršku onih koji su podržali Kosovo ali i onih koji su reagovali drugačije. Iznad svega, bila je to debata koja se sada zasniva na onome što je bilo izrečeno u mišljenju MSP", kazao je Kuqi.

U vezi sa raspravom ministara spoljnih poslova Srbije i Kosova, Vuka Jeremića i Skendera Hysenija, o tumačenju mišljenja MSP, zamenik premijera Kosova je rekao da se to mišljenje ne može interpretirati, te da je toliko čitko i jasno da oko toga nema dilema.

“Dobra strana ovog mišljenja je to, osim toga što je dalo potpunu legitimnost našoj nezavisnosti, što nije ostavilo mogućnoti za različite interpretacije”, kazao je Kuqi.
XS
SM
MD
LG