Dostupni linkovi

Novosti:Saradnici Joce Amsterdama htjeli da otmu Dačićevog sina



Drugovi Sretena Jocića, poznatog kao Joca Amterdam htjeli su otmicom djeteta Ivice Dačića da ucjenjuju ministra policije. Plan kidnapovanja Luke Dačića kod škole odala je mafija, saznaju "Novosti".

Prijatelji Sretena Jocića, navodno, umesto otkupa tražili bi slobodu za kriminalnog bosa koji se nalazi u pritvoru Centralnog zatvora u Beogradu."Raspolažemo sa neprovjerenim podatkom da se sprema otmica sina ministra policije Ivice Dačića“, navodi se u službenoj bilješci.

"Navodno, prijatelji Joce Amsterdama, spremaju se da kidnapuju Luku Dačića na putu od škole do kuće, ili obrnuto. Dijete bi kao tallac poslužilo za oslobađanje Jocića iz pritvora Centralnog zatvora.“Ovo je suština poverljive informacije koju su bezbednosne službe poslale prije dva mjeseca MUP Srbije "na dalje postupanje" i provjeru.

Izvor ove tvrdnje je, prema takođe neprovjerenim podacima, osoba iz "kriminogene sredine".

Nije samo ministar policije Ivica Dačić bio na navodnoj listi za likvidaciju Sretena Jocića. Pričalo se da je grupa koja se povezuje sa Jocom Amsterdamom planirala ubistvo i ministarke pravde Snežane Malović. Atentat na nju, kako se pričalo, trebalo je da se odradi prilikom otpuštanja iz porodilišta.

Pored Sretena Jocića, čelnicima MUP Srbije najviše prijete ostaci narko-klana Darka Šarića, koji je već mesecima u bekstvu.

Protiv Jocića je započeo proces zbog učešća u ubistvu vlasnika i urednika nedjeljnika hrvatskog nedjeljnika Nacional Ive Pukanića. A prije nekoliko mjeseci Jocić je u Višem sudu u Beogrdu osuđen na 15 godina zatvora takođe zbog naručivanja ubistva.
XS
SM
MD
LG