Dostupni linkovi

Kineski biznismen želi da kupi LiverpulKineski biznismen Keni Huang ponudio je da otkupi dug Liverpula od 237 miliona funti (oko 374 miliona dolara) čime bi preuzeo engleski fudbalski klub od vlasnika Toma Hiksa i Džordža Džileta, prenijeli su danas britanski mediji.

Mediji navode da je Huang danas razgovarao sa predstavnicima Kraljevske banke Škotske oko mogućeg preuzimanja duga fudbalskog kluba Liverpul. Banka nije postavila rok za pregovore. Huang, koji je ko-predsednik Košarkaškog saveza Kine i Kineske bejzbol lige, nije želio da daje izjave, a jednu marketinšku agenciju je zadužio da ga predstavlja u javnosti kada je riječ o mogućim poslovima oko premijerligaškog kluba.

Vlasnici Liverpula Hiks i Džilet su prije tri godine kupili Liverpul za 218,9 miliona funti (oko 431 miliona dolara), a prošle godine klub je poslovao sa gubitkom od 16 miliona funti (23,5 miliona dolara). Oni su u aprilu saopštili da žele da prodaju klub i procijenili njegovu vrijednost na 600 miliona funti (948 miliona dolara).
XS
SM
MD
LG