Dostupni linkovi

Pakistan protestvovao zbog stavova britanskog premijeraPakistan je u ponedjeljak pozvao britanskog izaslanika u Islamabadu zbog izjava premijera Dejvida Kameruna (Davida Camerona) da ta zemlja ne čini dovoljno u borbi protiv terorizma, potvrdili su zvaničnici u Londonu.

Adam Tomson (Thomson), britanski visoki komesar za Pakistan, pozvan je u Ministarstvo inostranih poslova da objasni premijerove tvrdnje izrečene tokom prošlosedmične posjete Indiji, koje su naljutile Islamabad.

Zbog Kamerunovih navoda, šef pakistanske obavještajne službe je otkazao put u London, ali predsjednik Asif Ali Zardari planira da, tokom ove sedmice, posjeti Veliku Britaniju, navodi Rojters, dodajući da je planiran njegov susret i s britanskim premijerom.

Britanski Forin ofis ( Foreign Office) potvrdio je da je Tomson pozvan u pakistansko Ministarstvo spoljnih poslova gdje je razgovarao sa šefom diplomatije Šahom Mahmudom Kurejšijem (Shahom Mahmoudom Qureishijem), ali nije iznio nikakve detalje.

Nakon Kamerunove izjave o navodnom nedovoljnoj aktivnosti Pakistana, date prošle srijede, u Karačiju su održani ulični protesti na kojima je spaljena lutka s likom britanskog premijera.
XS
SM
MD
LG