Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Kosor i Pahor: Pitanje Ljubljanske banke riješiti u iduća tri mjeseca


Hrvatski i slovenski premijeri Jadranka Kosor i Borut Pahor dogovorili su se u subotu u Bohinju da će se pitanje Ljubljanske banke i njezinih hrvatskih štediša riješiti na temelju međunarodnih ugovora uz poštivanje prava pojedinca i pretpostavljaju da bi se ono moglo zaključiti u iduća tri mjeseca.

"Odredili smo smjer rješenja toga pitanja i pretpostavljamo da će ono biti riješeno u iduća tri mjeseca", izjavio je Pahor u zajedničkoj izjavi za novinare održanoj s Kosor.

"Taj smjer bit će usklađen sa sporazumom o sukcesiji pri čemu se neće ograničavati osnovna prava pojedinca", dodao je slovenski premijer.

"Dogovorili smo smjer kojim idemo i sigurna sam da nas to vodi k rješenju. Na osnovi potpisanih međunarodnih ugovora i vodeći računa o individualnim pravima", istaknula je premijerka Kosor.

Oboje premijera istaknuli su da je njihov bohinjski susret na temu problema Ljubljanske banke i njezinih hrvatskih štediša jednako važan kao i susret prije godinu dana u Trakošćanu kada su odredili put za rješenje graničnog spora. Zaključili su da ni ovaj put rezultat neće izostati.
XS
SM
MD
LG