Dostupni linkovi

Večeras završava 16. Sarajevo Film Festival


Dodjelom festivalskih nagrada u subotu navečer će u Narodnom pozorištu biti završeno ovogodišnje, 16. izdanje najprestižnije regionalne filmske smotre - Sarajevo Film Festivala (SFF).

Svečanost dodjele nagrada počet će u 20 sati, dok će Festival zvanično biti zatvoren projekcijom filma "Invictus" reditelja Clinta Eastwooda, u ljetnom kinu "Hej!", u kojem glavnu ulogu tumači ovogodišnji počasni gost SFF-a Morgan Freeman.

Bit će dodijeljene oficijelne nagrade u više kategorija. Za Takmičarski program - igrani film dodijelit će se Srce Sarajeva za najbolji film (novčanu nagradu od 25.000 eura osiguralo je Vijeće Evrope), Specijalna nagrada žirija (novčanu nagradu od 10.000 eura osigurava Agnes B.), te Srce Sarajeva za najbolju glumicu i najboljeg glumca (novčana nagrada od po 2.500 eura).

U kategoriji Takmičarskog programa za kratki film bit će dodijeljeno Srce Sarajeva za najbolji film (novčana nagrada od 3.000 eura), te dvije specijalne plakete žirija (novčane nagrade od po 1.000 eura).

Srce Sarajeva za najbolji film (novčanu nagradu od 3.000 eura osiguralo je Savezno ministarstvo vanjskih poslova Švicarske) bit će dodijeljeno i u kategoriji Takmičarskog programa dokumentarnog filma.
XS
SM
MD
LG