Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Predstavljena humanitarna akcija u Kninu za spomenik "Oluji"Humanitarna akcija kojom će se prikupljati novac za izgradnju spomenika hrvatske pobjede u Kninu u sjećanje na vojno-redarstvenu akciju "Oluja" te sve hrvatske branitelje, predstavljena je danas u Ministarstvu obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti.

Akcija će se održati 5. avgusta u Kninu na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja. Tada će se na Trgu Ante Starčevića održati koncert na kojem će nastupiti Mladen Bodalec, Slavonski dukati, Vinko Coce, Danijela Pintarić, Goran Karan, Antonija Šola, Tamburaški orkestar HRT-a i drugi, uz prijenos na HTV-u.

Spomenik je zamišljen u obliku slova V, simbola pobjede, a njegovom izgradnjom želi se zahvaliti svim hrvatskim braniteljima koji su svojom žrtvom stvorili nezavisnu Hrvatsku, rekla je kninska gradonačelnica Josipa Rimac.

Ministar obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Tomislav Ivić pozvao je građane da prilogom doprinesu izgradnji spomenika, dodavši da je Vlada prošle godine izdvojila 100 hiljada za izradu projektne dokumentacije za izgradnju spomenika.

Vrijednost projekta je šest miliona kuna, što će se pokušati prikupiti i putem poziva na broj telefona 060 9009 (po cijeni 6,13 kuna), na koji će se javljati brojne poznate osobe iz političkog, kulturno-umjetničkog i sportskog života Hrvatske.

Autori idejnog rješenja spomenika su akademski kipar Petar Dolić i zagrebački studio AP projekt, a u sklopu preuređenja trga bit će postavljeni stupovi s uklesanim grbovima svih hrvatskih brigada.

Preporučujemo

XS
SM
MD
LG