Dostupni linkovi

Pahor i Kosor u subotu u Bohinju oko Ljubljanske bankeHrvatski i slovenački premijeri Jadranka Kosor i Borut Pahor sastat će se u subotu u Bohinju u Sloveniji kako bi pomogli pronalaženje rješenja dugogodišnjeg spora oko Ljubljanske banke koji je, uz granično pitanje, opterećivao odnose dviju zemalja još od vremena raspada bivše Jugoslavije.

Kosor i Pahor optimistični su uoči novog susreta, do kojeg dolazi godinu dana nakon njihova prvog službenog sastanka u Trakoščanu kada su odblokirali hrvatske pristupne pregovore s EU-om i otvorili put rješavanju graničnog spora.

"Ako smo mogli riješiti pitanje koje je stajalo otvoreno punih 18 godina, dakle oko toga kako ćemo riješiti granično pitanje, onda mislim da možemo i oko ovoga", izjavila je danas u Zagrebu premijerka Jadranka Kosor.

Dodala je da se ne boji eventualne nove slovenčke blokade hrvatskih pristupnih pregovora s EU-om ako se ne riješi problem Ljubljanske banke.

"Vjerujem da smo, i možemo biti na tragu nekih dobrih rješenja i vjerujem da ćemo i sve mogućnosti za neku blokadu o kojoj govorite otkloniti", naglasila je Kosor.

"Ne želim podizati očekivanja, no bio bi uspjeh ako naš susret u Bohinju bude ono što je susret u Trakoščanu bio za rješenje granice", rekao je Pahor dan ranije u Ljubljani.
XS
SM
MD
LG