Dostupni linkovi

Vrhovni sud Hrvatske potvrdio da je Glavaš kriv, kazna smanjenaVrhovni sud Republike Hrvtske potvrdio je da je hrvatski saborski zastupnik Branimir Glavaš kriv za ratni zločin počinjen protiv civilnog stanovništva u Osijeku 1991., ali i preinačio prvostepenu presudu zagrebačkog Županijskog suda te mu jedinstvenu zatvorsku kaznu smanjio s deset na osam godina.

Vrhovni sud je u presudi koju je danas objavio na svojim internet stranicama djelimično prihvatio žalbu Branimira Glavaša te mu s deset na osam godina smanjio jedinstvenu zatvorsku kaznu zbog ratnog zločina u slučajevima "Selotejp" i "Garaža" u Osijeku 1991.

Drugooptuženom Ivici Krnjaku zatvorska je kazna smanjena s osam na sedam godina, a Gordani Getoš Magdić sa sedam na pet.

Dini Kontiću i Zdravku Dragiću Vrhovni je sud smanjio kaznu zatvora s pet na tri i pol godine, a Tihomiru Valentiću s pet na 4,5 godine zatvora.

Branimir Glavaš je nakon izricanja prvostepene presude prošle godine u maju pobjegao u Bosnu i Hercegovinu, dok se ostali osuđeni nalaze u pritvoru.

Osuđenicima će u zatvorske kazne biti uračunato vrijeme provedeno u pritvoru. Glavaš je u pritvoru bio od aprila 2007. do januara 2008.
XS
SM
MD
LG