Dostupni linkovi

Beograd:Deklaracija o zajedničkoj željeznici Srbije Hrvatske i SlovenijeSrbija, Hrvatska i Slovenija potpisale su danas deklaraciju kojom se podržava osnivanje zajedničke željezničke kompanije radi poboljšanja saobraćaja na
Koridoru 10.

Ministar za infrastrukturu Srbije Milutin Mrkonjić reako je nakon potpisivanja dokumenta da bi nova kompanija trebalo da počne da radi 1. septembra i njom će upravljati Slovenija jer je članica Evropske unije. Nova kompanije će biti sastavljena od predstvanika sve tri zemlje.

Deklaraciju su u Beogradu potpisali ministar infrastrukture Srbije Milutin Mrkonjić, ministar saobraćaja i veza Slovenije Patrik Vlačič i državni sekretar Ministarstva mora, saobraćaja i infrastrukture Hrvatske Danijel Mileta.

Dokumentom su se tri države obavezale da će raditi na otklanjanju amdinistrativnih ograničenja prilikom prevoza robe i putnika preko graničnih prijelaza.

Mrkonjić je kazao da je jako dobro što tri zemlje rade na ekonomskim integracijama i dodao da osnivanje zajedničke kompanije pokazuje da ekonomski odnosi diktiraju političke odnose. Vlačić i Mileta su ocijenili da se radi o istorijskom potpisu.
XS
SM
MD
LG