Dostupni linkovi

Ivanić:Radmanović dao diplomatski pasoš Ganiću



Diplomatski pasoš Ejupu Ganiću izdalo je Ministarstvo inostranih poslova Bosne i Hercegovine za vrijeme mandata Svena Alkalaja i Nebojše Radmanovića, kao člana Predsjedništva BiH, koje je nadležno za spoljne poslove, saopštio je predsjednik Partije demokratskog progresa Mladen Ivanić.

U pismenom reagiranju u vezi s Radmanovićevom izjavom da je „Ivanić zaboravio da je dao pasoš Ganiću“, predsjednik PDP-a navodi da je to „najobičnija laž, koja dokazuje da će se u ovoj kampanji Radmanović i SNSD služiti najprljavijim sredstvima“.

Ivanić ocjenjuje da je Radmanović „svojim neradom i brojnim propustima“ dozvolio da Haris Silajdžić i Sven Alkalaj „potpuno kontroliraju“ diplomatiju i vanjsku politiku u protekle četiri godine.

„Rezultat toga je i činjenica da Radmanović snosi dio odgovornosti za epilog ’slučaja Ganić’, jer je jedinu diplomatsku aktivnost iz BiH na tom planu vodio kabinet Harisa Silajdžića, dok su Radmanović i njegovi saradnici bili potpuno neaktivni“, ističe Ivanić.

Kulminacija Radmanovićeve inertnosti u „slučaju Ganić“, kako kaže, desila se jučer, kada je dozvolio da Ejup Ganić, poput heroja i junaka, boravi u zgradi Predsjedništva BiH, u kojoj sjedi i sam Radmanović.
XS
SM
MD
LG