Dostupni linkovi

Pronađeno 15 tijela na sjeveroistoku Meksika



Tijela 15 osoba, među kojima su dvije žene, sa znacima mučenja i povredama od vatrenog oružja pronađena su na cesti u meksičkoj saveznoj državi Tamaulipas na sjeveroistoku, pored granice sa Sjedinjenim Državama, saznaje se iz lokalnog pravosuđa.

Tijela su pronađena na putu koji iz Siudad Viktorije vodi u Matamoros koji graniči s američkim gradom Brovnvile u Tekasu, preciziro je isti izvor.

Leševi su imali "zavezane ruke, poveze na licu, tragove mučenja i povrede lobanja najvjerovatnije vatrenim oružjem". Osim toga, sva tijela imala su na leđima oslikano slovo "Z" koje se najvjerovatnije odnosi na narko kartel "Zetas".

Prema sopštenju ministarstva pravde, u sukobima koji su povezani s "ratom narkokartela" u Meksiku od početka godine ubijeno je 7.000 ljudi, što je do sada najveći broj mrtvih.

Bilans ovih "sukoba" se približava broju od 25.000 mrtvih od decemba 2006. godine kada je došao na vlast Felipe Calderon, koji je objavio rat krijumčarima za što je angažirao 50.000 vojnika.

Prethodno je objavljeno da su meksički vojnici ubili su glavnog saradnika vođe narkokartela Sinaloa Ignasija "Naća" Koronela, u razmjeni vatre.On je ubijen tokom racije u bogatom delu grada Gvadalahara na zapadu Meksika, saopštili su meksički zvaničnici.
XS
SM
MD
LG