Dostupni linkovi

Kosovo i Srbija u UN diplomatskoj ofanzivi


Srbijanski ministar vanjskih poslova Vuk Jeremić je u New Yorku razgovarao s glavnim tajnikom UN-a o nacrtu rezolucije koju je Beograd podnio o Kosovu, a Priština pak takav pokušaj odbacuje i vodi vlastitu diplomatsku ofenzivu, javljaju agencije.

Jeremić je s Ban Ki-moonom razgovarao o prijedlogu rezolucije koju je Beograd podnio ovoga tjedna pošto je Međunarodni sud pravde (ICJ) zaključio da jednostrano proglašenje neovisnosti Kosova nije kršenje međunarodnog prava.

Srbija očekuje da će najesen na Općoj skupštini UN-a dobiti potporu za svoju rezoluciju kojom ocjenjuje da jednostrano proglašenje neovisnosti nije prihvatljiv put za rješavanje teritorijalnih pitanja.

Kosovski ministar vanjskih poslova Skedner Hyseni također je bio u sjedištu UN-a i najavio da će Prištinu uskoro priznati još mnogo država zahvaljujući presudi ICJ-a.

"Deseci država su mi osobno obećali da će priznati Kosovo nakon presude ICJ-a (Međunarodnog suda pravde)", rekao je Hyseni novinarima u sjedištu UN-a, javlja Reuters.
XS
SM
MD
LG