Dostupni linkovi

Vanredna vijest

BIH:Prijedlog zakona o popisu stanovništva pred Parlamentom BIHDom naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine trebalo bi danas u drugom čitanju da razmatra Prijedlog zakona o popisu stanovništva, domaćinstava i stanova u BiH 2011. godine.

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH usvojio je 30. juna Prijedlog zakona o popisu stanovništva, domaćinstava i stanova u BiH 2011. godine.

Za Prijedlog tog zakona, koji je pripremila Privremena parlamentarna komisija, glasalo je 19 poslanika Predstavničkog doma parlamenta BiH, 12 je bilo protiv, dok su četiri poslanika bila uzdržana.

SNSD je uložio amandman na član 48 Prijedloga zakona. Ovim članom se propisuje da će se za raspodjelu vlasti koristiti rezultati iz 1991. godine sve do konačnog sprovođenja Aneksa 7 Dejtonskog sporazuma.

Ova stranka traži da se u zakonu o popisu stanovništva precizira ko će objaviti da je završen Aneks 7, pod kojim uslovima i kada, odnosno povratak izbjeglih i raseljenih.

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je ranije da će SNSD odlučiti da li će dati kvorum sjednici Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, jer su delegati PDP-a i DP-a najavili da će podržati zakon o popisu stanovništva BiH.
XS
SM
MD
LG