Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Pronađena olupina izraelskog vojnog helikopteraOlupina izraelskog vojnog helikoptera CH-53, koji se srušio u planini u centralnoj Rumuniji, pronađena je u utorak i niko od sedam vojnika, jedan rumunski i šest izraelskih, nije preživio, saopštili su rumunski zvaničnici.

Helikopter se srušio u ponedjeljak tokom zajedničke vojne vježbe kojoj je bio cilj da se vojnici obuče za letove na niskim visinama, prenosi AP.Zajednička vojna vežba Rumunije i Izraela trebalo je da traje do 29. jula, a prekinuta je nakon nesreće.

Izraelski vojni zvaničnici saopštili su da postoje razlozi zbog kojih vjeruju da niko od vojnika u letjelici nije preživio. Helikopter, koji je pao u blizini grada Zarnestija, oko 120 kilometara sjeverozapadno od Bukurešta, zahvatila je vatra.

U ponedjeljak naveče su pronađena četiri tijela, u regionu Bran u centralnom dijelu Rumunije, a potraga za tijelima ostalih vojnika je u toku. Tijela još nisu pronađena. To je veoma nepristupačna, stjenovita oblast, rekao je portparol lokalne policije Ciprian Aldea.

Izraelska vojska izvodi vojne vježbe s rumunskom vojskom od 2004. godine

Preporučujemo

XS
SM
MD
LG