Dostupni linkovi

Karamarko tvrdi da informacije o aferi "Offside" ne cure iz policije



Ministar unutrašnjih poslova Hrvatske, Tomislav Karamarko rekao je danas kako akcija Offside nije bila tema njihova današnjeg sastanka Povjerenstva za praćenje sprovođenja mjera protiv korupcije kao i da informacije o tom slučaju zasigurno ne cure" iz policije.

Karamarko je rekao kako je na sastanku bilo riječi o mjerama poboljšanja u borbi protiv korupcije i organiziovanog kriminala. Upitan je li zadovoljan dosadašnjim mjerama za borbu protiv korupcije rekao je kako je to proces koji traje i da ako neko misli da će se pitanje korupcije ili organizovanog kriminala riješiti u roku par dana taj je jako naivan.

Na novinarsko pitanje je li izgladio nesporazum s glavni državnim odvjetnikom Mladenom Bajićem rekao je kako nije bilo nesporazuma već da u radnom procesu dolazi do disonantnih tonova.

Glavni državni odvjetnik Mladen Bajić je rekao da se već duže sarađuje s njemačkim tužiteljstvom takođe rekavši da podaci ne cure iz DORH-a.

Afera Offside odnosi se na namještanje velikog broja fudbalskih utakmica a među posljednjim obuhvaćenim istragom je i sportski direktor Dinama Zoran Mamić.
XS
SM
MD
LG