Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Izrael bombardirao ciljeve u Gazi


Izraelski borbeni zrakoplovi bombardirali su u noći sa nedjelje na ponedjeljak tri cilja u Pojasu Gaze, jednu radionicu oružja na sjeveru i dva tunela za krijumčarenje na jugu, priopćila je u ponedjeljak izraelska vojska.

Za sada još nema izvješća o ozlijeđenima, a vojska je istaknula da su napadi bili precizni i da su se zrakoplovi sigurno vratili u svoje baze. Također je rečeno da je to odgovor na rakete i mine ispaljene preko vikenda na jug Izraela.

U subotu su Palestinci ispalili četiri rakete, ali štete i ozljeda nije bilo. Jedna raketa promjera 115 milimetara je izgleda napravljena izvan Pojasa Gaze, prenio je Tanjug.

"Izraelska vojska neće tolerirati nijedan pokušaj da se ozlijede građani države Izrael, ni vojnici, i nastavit će djelovati odlučno i silom protiv svakog elementa terora uperenog na državu Izrael", navedeno je u priopćenju u kome se dodaje da vojska smatra "terorističku organizaciju Hamas odgovornom za ono što se događa u Gazi i održavanje zatišja".

Vojska tvrdi da tuneli kraj grada Rafaha ispod granice s Egiptom služe za krijumčarenje oružja. Od početka ove godine palestinski ekstremisti su, prema tvrdnjama izraelske vojske, ispalili više od 100 raketa i mina na Izrael iz Pojasa Gaze. Od trosedmične izraelske ofanzive na tu palestinsku teritoriju, krajem 2008. i početkom 2009. godine, 350 raketa je ispaljeno na Izrael.

U ofanzivi iz zraka, s kopna i mora poginulo je oko 1.400 Palestinaca, većinom civila i 13 Izraelaca, uključujući 10 vojnika. Cilj ofanzive je bio da se zaustavi raketiranje izraelskog teritorija.
XS
SM
MD
LG