Dostupni linkovi

Dejanović: Sednica o Kosovu iduće sedmice


Predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić-Dejanović izjavila je danas da bi parlament iduće sedmice, možda već i u ponedeljak, mogao da raspravlja o aktu o Kosovu koji bi trebalo da predloži Vlada Srbije.

"Kad Vlada uputi akt koji je najavila da će uputiti, a pretpostavljam da će on biti dostavljen po hitnom postupku, ja ću odmah sazvati sednicu. Teorijski to bi moglo već da bude i u ponedeljak", rekla je Đukić-Dejanović za Televiziju B92.

Ona je dodala da će ta rasprava biti održana iduće sedmice, ali da ne zna koju će formu imati.

Predsednica parlamenta smatra da nema potrebe za konsultacijama sa poslaničkim grupama, jer je saglasnost o toj sednici na neki način već postignuta.

Vlada Srbije je na jučerašnjoj sednici konstatovala da Međunarodni sud pravde u mišljenju o Kosovu objavljenom u četvrtak nije odgovorio na suštinsko pitanje o legalnosti proglašenja nezavisnosti Kosova, kao i da nije legalizovao etnički motivisanu secesiju Kosova.

Premijer Mirko Cvetković najavio je nakon toga da će Vlada predložiti parlamentu odgovarajući akt, što će biti prilika za ostvarivanje jedinstva političkih struktura o Kosovu.
XS
SM
MD
LG