Dostupni linkovi

Nikolić: Slom državne politike prema Kosovu


Predsjednik Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić ocijenio je da je odluka Međunarodnog suda pravde označila potpuni slom državne politike prema Kosovu.

Nikolić je rekao da konsekvence zbog sloma državne politike ovaj put ne mogu da snose samo građani i država već i oni koji su tu politiku sprovodili.

Nikolić je kazao da bi volio i da Republika Srpska iz odluke MSP-a izvuče neke pouke ali je ocijenio da su izjave premijera Republika Srpske Milorada Dodika na tu temu samo politički marketing.

Nikolić kaže da SNS ne traži "ničiju glavu", ali da smatra da posljedice odluke Međunarodnog suda pravde ne mogu da snose samo gradani Srbije već i "oni koji su ih uveravali da će svi problemi biti riješeni samo ako se stigne do tog suda".

Nikolić smatra da sada u Srbiji treba razgovarati šta i kako dalje i da je "realno" da se sastane sa predsednikom Srbije Borisom Tadićem.On je ponovio da bi trebalo da se svi predstavnici parlamentarnih stranka sastanu i naprave zajednički tekst iza kojeg bi stala većina poslanika.
XS
SM
MD
LG